pühapäev, 24. aprill 2011

Mida on õppida naistelt


Küsimus soolise võrdõiguslikkuse seisukohalt: kas seda, et naised on meestest verbaalselt andekamad, ühtlasi ka võimekamad sotsiaalses suhtlemiskunstis, tuleks afisheerida ka Small talk'i raamatukaanel? Kas vestluskunsti tuleks õppida naistelt?
Ja kas see teisalt ei kinnista trafaretset ettekujutust naistest kui tühja jutu ajajatest, mokalaada pidajatest?
Kujundajaks Tiiu Allikvee.
(Huvitav täheldus: kui panna pealkirjaks suunav küsimus, teadvustab peaaegu iga vaataja kohe, et raamatukaanel on kujutatud naisi; ilma suunava küsimuseta pandaks seda vaevalt tähele - minul läks küll tükk aega, et naisprofiilide olemasolu üldse teadvustada.
Selleks et midagi näha, pead sa teadma, mida ja mis seisukohast, mis moraalsest perspektiivist jne vaadata.)

Sildid:

1 kommentaari:

Anonymous Anonüümne ütles ...

Naised on selle teema juures täiesti elementaarne kujunduselement, sest nad tähistavad Kestmist. Seal kus mees muutub kurdiks või autistiks, millele järgneb igasuguse seltskondliku tegevuse surm, asuvad naised lepitama, tühikuid täitma, teravusi mahendama jne. Elu jätkub - seltskondlik ümarvestlus on selle jaoks hädavajalik, muidu võib tulla sõda ja kõik tapetakse maha.
Sellest, et kaanel on naised, saab aru nende värvitud huulte järgi. Huvitav on ka see, et mõlemad naised kannavad ühe ja sama tooniga huulepulka, mis kinnitab seda, et nad ei saa olla isiksused, vaid on ühetaolised Kestmise instrumendid.

esmaspäev, mai 02, 2011  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht