esmaspäev, 28. juuni 2010

Taaveti täht päästis kahe eriagendi elu!

Eile TV3-s näidatud "NCIS kriminalistides" (3. hooaja 12. episoodis) jälitasid Tony ja Ziva mingis NY kaubasadamas Al-Qaeda relvasmugeldajaid, sattusid tulevahetusse ja jäid ühte konteinerisse lõksu.
Mobiililevini jõudmiseks meisterdas nutikas Tony vapra Ziva juukseklambrist ja kaelaehtest antennipikenduse ja torkas selle ventilatsiooniavast välja (kiskus kuidagi ebatõsiseks, eneseparoodiliseks juba).
Päästev kõne sai igatahes tehtud.
Ziva kaelaketi küljes olevale sümbolile ei fokuseerutud (näpuga ei näidatud), aga me teame ju niigi…

Konteineris olid relvade (või eeldatud lõhkekehade) asemel Bollywoodi armastusfilmide DVD-d, salaseina taga aga dollaripakid.
Kas "tekst tekstis", autorefleksiivne vihje sarja enda - ja filmitööstuse kui sellise - varjatud tõele…? (Lisaks oli filmis juttu ka laste – meie lapsemeelsuse? – ärakasutamisele salakaubitsejate poolt.)
Ma ei imestaks, kui tegijatest tarkpead sellist metafiktsionaalset paralleeli ka ise teadvustasid, ka mõne täiesti lameda Ameerika filmi puhul võib täheldada üllatavat nutikust peidetud vihjete või vihjevõimaluste osas (sealsed tegijad ei ole mingil juhul LOLLID, lollid ei saa teha filmidega raha).

Sildid: , ,

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht