kolmapäev, 31. detsember 2008

Nagu kaks tilka vett


"Ja ongi parem, et nad ei räägi, ütles ta otsustavalt. Kui kohtan neid tänaval, trammides, restoranides, on alati kerge hirm, et teevad suu lahti. Juba esimene sõna võib kogumulje rikkuda. (…) Niisiis, mõtelgu mis nad tahavad, peaasi et vaikivad. (…) Peaksime vähemalt selle poole püüdma, et räägime vajaduse korral. Ärme räägime igasugust jama. Keeleline kommunikatsioon viib sõdade ja perekonnatülideni. Nii et hoiame tagasi. Täielikku vaikust soovida oleks utoopia."
(Mati Unt. Vaikimisest. 1986)

"As Peter Sloterdijk put it: "More communication means at first above all more conflict". This is why he is right to claim that the attitude of "understanding-each-other" has to be supplemented by attitude of "getting-out-of-each-other’s-way", by maintaining an appropriate distance, by implementing a new "code of discretion".
European civilisation finds it easier to tolerate different ways of life precisely on account of what its critics usually denounce as its weakness and failure, namely the alienation of social life. One of the things alienation means is that distance is woven into the very social texture of everyday life. (…)
Perhaps the lesson to be learned is that sometimes a dose of alienation is indispensable for peaceful coexistence."
(Slavoj Žižek. Violence. 2008)

Sildid: , ,

4 kommentaari:

Blogger (eevo) ütles ...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

kolmapäev, detsember 31, 2008  
Blogger (eevo) ütles ...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

kolmapäev, detsember 31, 2008  
Blogger Kris © ütles ...

Ja siit edasi...

"Ta (Abraham) vaikib, et ohverdada iseennast - või kui ta räägib, siis teades, et ajab kõik segadusse. /.../
Abraham vaikib - aga ta ei saa rääkida, selles seisnebki häda ja äng. Kui ma nimelt rääkides ei suuda end arusaadavaks teha, siis ma ei räägi, isegi kui ma räägiksin vahetpidamata nii ööl kui päeval./.../
...traagiline kangelane võib kulmintastioonimomendil nagu iga teine inimene, kellel pole võetud kõnevõimet, öelda paar sõna, võib-olla paar sobivat sõna, aga küsimus on selles, kuivõrd sobiv on tal neid öelda."

(Kierkegaard. Kartus ja värin. 1998)

neljapäev, jaanuar 01, 2009  
Blogger (eevo) ütles ...

Veel üks tilk (visuaalne):

http://vonnekurt.blogspot.com/2009/01/2-tilka.html

(see blogger on muidu tore vidin kuid pikkade linkidega on kommentaarides probleeme seega tegin hoopis uue postituse ehk tuleb link lühem)

laupäev, jaanuar 03, 2009  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht