neljapäev, 16. aprill 2009

Oi, oi, oi...

Vägivalla alla kannatanud võivad halvimal juhul muutuda ise vägivallatsejateks – alandust kogenu hakkab (sageli sellest endale aru andmata) teisi alandama, traumeerima ja see on tema patoloogiline viis toimunut läbi töötada, uuesti läbi mängida, aga nii, et tema kunagine passiivne (abitu) roll on asendunud aktiivse (kontrolliva, olukorda kehtestava) rolliga.
Mingi teooria järgi on ka nii, et sadistlik pervert piinab teistes iseennast, oma Mina (ta kehastub ise mingi Tõe või Printsiibi või Ideaali "vahendiks", "tööriistaks", piinatavas näeb ta aga Subjekti, õigemini, töödeldavat Objekti).
Kunagi oma matsakuse – võib-olla siiski pigem oma maitsetuse – tõttu avalikku alandust kogenud (kollase meedia ohvriks sattunud) proua Evelin Ilves on nüüd asunud ise "tööriista" positsiooni, tal on MISSIOON.
Tal on mõte, et arstid peaksid lausa ametlikult otsustama kaalus alla võtta ja tegelda tervisepordiga, et olla teistele eeskujuks - kellele veel "fashism"?

Tsiteerin teda Delfi vahendusel: "Miks ei võiks näiteks järgmisel Arstide liidu kokkusaamisel võtta vastu otsuse, et aasta pärast võiksid kõik tohtrid ennast tervislikku vormi viia? Eesmärk - meil pole enam ühtki ülekaalulist arsti."
Kogu see Evelini-värk on minust varem mööda libisenud (ja väga raske on möönda, et meedia poolt vägistatu võib vägistamises ise süüdi olla, eks ole, kõlab ju kuidagi meesshovinistlikult) – aga midagi on temas kõvasti nihu.

1 kommentaari:

Blogger Kristina Viin ütles ...

Nõus!

neljapäev, aprill 30, 2009  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht